Η Καρδιολογική κλινική του ΠαΓΝΗ ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1990. Διαθετεί 52 κλίνες στους θαλάμους ασθενών και Στεφανιαία Μονάδα με 7 κλίνες. Εφημερεύει ανά 2η ημέρα. Η πληρότητά της είναι 97% και μέσος όρος νοσηλείας των ασθενών είναι περίπου 3 ημέρες. Καλύπτει περιστατικά από ολόκληρη την Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Στην κλινική υπηρετούν 4 μέλη ΔΕΠ, 8 ιατροί του ΕΣΥ και 1 Επικουρικός ιατρός. Ενώ υπάρχουν 11 θέσεις ειδικευόμενων ιατρών.

Διαθέτει πλήρως αναπτυγμένα εργαστήρια επεμβατικής καρδιολογίας και ηλεκτροφυσιολογίας, όπου πραγματοποιούνται όλες οι επεμβάσεις που απαιτεί η διεθνής σύγχρονη Καρδιολογία. Το εργαστήριο της επεμβατικής καρδιολογίας, συμμετέχει στο πρόγραμμα “stent for life” και είναι πιστοποιημένο να παρέχει εξειδίκευση σε ειδικευμένους καρδιολόγους

Διαθέτει άρτια εργαστήρια αναίμακτης καρδιολογίας, ενώ το εργαστήριο της Υπερηχοκαρδιολογίας είναι επίσης πιστοποιημένο να παρέχει εξειδίκευση στις νεότερες τεχνικές σε ειδικούς καρδιολόγους.

Πραγματοποιεί εξωτερικά τακτικά ιατρεία γενικής καρδιολογίας, αλλά και ειδικά ιατρεία σε όλο το φάσμα της σύγχρονης καρδιολογίας, ενώ καλύπτει τα καρδιολογικά περιστατικά στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία.

Ένα από τα ειδικά ιατρεία μας αποτελεί το ιατρείο μυοκαρδιοπαθειών και αιφνιδίου θανάτου.

Η κλινική μας επίσης:

  • Οργανώνει και ακολουθεί ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για τους ιατρούς της κλινικής και τους καρδιολόγους της Κρήτης
  • Διοργανώνει κάθε χρόνο το Καρδιολογικό της Συνέδριο, «Pulse & Cardioelectrics», το οποίο έχει πανελλήνιο χαρακτήρα.
  • Διαθέτει τμήμα κλινικών μελετών και έρευνας, καθώς και εργαστήριο Μοριακής Καρδιολογίας. Έχει συνεργασία με άλλες κλινικές και με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης σε ερευνητικά προγράμματα και συμμετέχει σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες.
  • Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως N. England, Circulation, JACC, Lancet Diabetes κ.α.